Folieinbakad spetskål och äpple
Det här är ett gott och enkelt tillbehör som passar till det mesta. På grillen blir den bäst men det går även bra att tillaga paketen i ugnen.
Detta behöver du
4 portioner- 2 små spetskålshuvuden
2 röda äpplen
1 vitlök, gärna färsk
1 kruka färsk timjan
1 ekologisk citron
50 g smör
Salt efter smak Vitpeppar från kvarn, efter smak Aluminiumfolie
Gör så här
- Skölj och dela varje spetskål i fyra delar (skär eventuellt bort lite av roten).
- Kärna ur och klyfta äpplena.
- Skala vitlöken.
- Klyfta citronen.
- Lägg ut varsitt ark aluminiumfolie och fördela alla råvaror, salta och peppra.
- Vik ihop aluminiumfolien till varsitt knyte, placera på den varma grillen och låt ligga i 15-20 minuter. Serveras med fördel direkt i aluminiumfolien.
Lycka till!
/Henrik, kock och grundare
Folieinbakad spetskål (PDF)